Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2014 21:45 - Благотворителна акция "Предай нататък" N5
Автор: rumenige Категория: Лични дневници   
Прочетен: 910 Коментари: 0 Гласове:
2



WakeЪп! България представя:
Благотворителна акция "Предай нататък" N5

Неделния ден на 26.01 който избрахме за петото издание на акцията Предай Нататък се оказа неблагоприятен заради обилния снеговалеж през целия ден.

Това разбира се не сломи нашия ентусиазъм и WakeЪп! Crew-то патрулира из града в търсене на хора в нужда. За жалост суровите условия направиха така, че да имаме затруднения в откриването им, но все пак намерихме стари наши познайници от предните акции.

За разлика от миналите инициативи, когато споделяхме с Вас само снимков материал, този път ще Ви разкажем за една от срещите ни.Случката се разви в продължение на два дни, като започна в късния следобед на неделя(26.01) и завърши понеделник(27.01) на обяд.
Дарявайки храна на една наша позната жена в неравностойно положение, се натъкнахме на нещо меко казано трагично. Става дума за едно момиченце на 2,5 годинки, което е болно от грип и с температура и повръщане.То стоеше сгушено в прегръдката на майка му, която според нашето непрофесионално виждане има някакви умствени отклонения и също бе болна. Живеят заедно с бабата на детето в изключително ненормални условия, без отопление, осветление и санитарен възел на едно между блоково пространство в една малка "барачка" пълна с боклуци и едно Малко легло.
Гледката и усещането от нашата среща бяха меко казано потресаващи и събуждащи много силни чувства на състрадание. Веднага преценихме, че не можем да оставим живота на детето на произвола на съдбата и започнахме да търсим медицинска намеса която да отреагира адекватно. Разговаряхме с педиатър, който ни каза че щом детето повръща единствения начин за лечение са инжекции и системи. Майката отказа да викаме линейка и решихме, че трябва да намерим медицински център в който да и предложим да я заведем на сутринта.
Днес 27.01 сутринта на нашия зов за помощ откликна частна клиника Медикус Алфа. Там бе направен преглед от педиатър, който прецени, че състоянието на детето не е за домашно лечение и трябва да се насочи към детско отделение. От управата на клиниката приеха присърце случилото се и освен, че не платихме нищо ни дариха три цифрена сума с половината от която пазарихме памперси и неща от първа нужда за следващите няколко седмици. 
Да оставим майката и детето сами да търсят правата си в държавна болница бе равностойно да ги оставим на улицата. Заведохме ги във детската клиника на ВМИ, където бяха направени изследвания и рентгенова снимка на детето. От медицинският екип там прецениха и настаниха детето за няколко дни.

В момента знаем, че майката и детето са на сигурно място в сигурни ръце, но това ще продължи 3-4-5 дни. След това свирепата реалност продължава и ще живеят отново на денонощно минусови температури, а зимата тепърва предстои.

Нашия зов за помощ е към всички, които имат познания или контакти в социалната сфера и могат да съдействат за настаняването им в дом, приют или друго подходящо място за живеене.

Случката на която сме свидетели не е единствена. Вероятно има много хора които живеят по начин - не човешки и непристойно за 21 век в една цивилизована държава, и то в Пловдив, а представете си малките населени места. Често казваме, че сме обикновени хора и че нищо не можем да променим в света. Истината е че можем, но първо трябва да променим визията си за света и да я погледнем през призмата на добродетелите и любовта, по между ни и към природата. Чрез взаимопомощ и солидарност към чуждите проблеми ще обединим сили за промяната...нужната промяна!

www.facebook.com/WakeUpBulgaria




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenige
Категория: Лични дневници
Прочетен: 822340
Постинги: 402
Коментари: 322
Гласове: 1029
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031