Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2010 07:48 - Оренда – най-мощната дума за българите (копирано от bven)
Автор: rumenige Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1088 Коментари: 0 Гласове:
2



Думата, която предава на всеки съвременен българин невероятни магически енергии, наследени от нашите нашите деди, е Оренда. Днес, когато консерванти, токсични вещества, генномодифицирани култури ни тровят чрез храната, а радиацията, стресът в ежедневието и електромагнитните излъчвания от телефони, телевизори и компютри „изсмукват” енергийния ни потенциал, трябва да търсим начини за съзнателно „зареждане” с енергия за живот. На учени и невежи вече е напълно ясно, че нелечимите болести на съвремието – СПИН, рак и тези, които се задават в бъдъще, се причиняват от липсата на енергия за борба с отровите, т.е.липса на имунитет, обяснява феноменът Диона.
Днес хората са по-застрашени от всякога от загубата на жизнена енергия. Няма човек, който да не изпитва нужда от знания и техники за енергийно стимулиране. Много е глупаво поради невежество да нямаме достъп до начините за попълване на енергийната си недостатъч - ност. Особено ние, българите, носим наследени невероятни по сила енергии, но не ги познаваме, казва
Диона.

За науката вече е доказана истина, че вибрациите на музикалните тонове и на звуците в отделните думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. Така например за нас българите има една дума, която директно ни зарежда с предавана по наследство мощна положителна енергия. Това е думата Оренда .

Оренда се е наричала магическата сила, осъществявала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският боен дух. Предците ни са вярвали, че тази тайнствена сила можела дори да убива човек само с едно докосване. Прабългарските воини чрез определени практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът били средоточие на тази сила и знаели тайните за нейното култивиране и управление. Българите вярвали, че орендата се прехвърля от един човек на друг. Така се появил и ритуалът с чашата от човешки череп – считало се, че когато победителят пие от тази чаша, той поема орендата на победения враг.
Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги натоварил. Бойното умение на прабългарите също било дарено от Тангра зеаедно с магическата сила (оренда).

Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на народа и в бойната практика на воините. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.
"Българите са от религията на магите", пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри) извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели някакви думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани и след като изпаднели в транс, произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.
Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила  Те вярвали, че цялата вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, която, смятали те, обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. "Оренда".
Поверието за Оренда (или Мана) е аналогично с основното понятие на древнокитайската философия за вътрешната енергия "Ци", така също и при японците понятието "Ки", при индусите то се нарича "Прана". Това подсказва за езотерични култове и познания, имащи общ корен и идващи от дълбока древност. Ритуалът с черепите-чаши е познат също и в Тибетския езотеричен будизъм, както и в религията „Бон”.
Днес трябва да използваме по - осъвременени и цивилизо - вани начини силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия Оренда и да вибрираме тази дума с положителни мисли всеки ден, твърди
Диона. Просто сутрин или в по-важните моменти от деня заедно с молитвата към Бог можем да произнасяме отчетливо звуците на магическта прабългарска сила. Така ще се зареждаме с вибрациите, които се давали сила и на древните ни предшественици на бойното поле или в живота. Колкото по-ечисто и по-ясно вибрираме думата Оренда, толкова по-силна ще бъде българската енергия, която ще се влива в нас.
Не е лошо да сме запознати и с думите, чиито вибрации отнемат жизнеността ни или ни натоварват с отрицателни енергии. Те са много, но най-отрицател - ната, най-мръсната дума е „пари”, предупреждава
Диона. Това словосъчетание зарежда този, който го произнася, с низки, дори опасни енергии и трябва да се избягва, казва тя. Нейният съвет е да заместваме „пари” с всякакви синоними – средства, финансии, каквато и да било друга дума, която се сетим. Недобри енергии носят също и много кратките думи и имена, както и тези с натрупани съгласни, които трудно се произнасят „тс”, рф”, „ск”. Изобщо настъпва времето, когато хората от епохата на Водолея трябва да се обърнат към забравените древни знания, практики и принципи, спазвани в ежедневието от нашите деди, за да влезем отново в хармония с вибрациите на Вселената. Нали всички сме нейни деца и не бива от глупост да се отдалечаваме от създателите си, уточнява Диона.



Тагове:   дума,   Оренда,   най-мощната,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rumenige
Категория: Лични дневници
Прочетен: 822243
Постинги: 402
Коментари: 322
Гласове: 1029
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031