Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 22:48 - аз срещу МАТРИЦАТА част1
Автор: rumenige Категория: Други   
Прочетен: 887 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 15.12.2010 22:50


МАТРИЦАТА

Част 1
Повечето хора чувайки думата МАТРИЦА най-често правят асоциация с едноименния филм "Матрицата" или същинското значение е: леярска форма, пресформа за отливане, пресоване на метал, пластмаса и други.
    Аз обаче няма да говоря за гореизброените значения на тази дума, а за "моята" гледна точка, която се надявам да представям ясно и просто.Не изменно усещам леко напрежение и колебание как точно да се впусна във вихрушката на личното мирозрение.Стига претиснение това е първо мое откровение.
      Матрицата е всичко около нас.Звучи сякаш говорим за бог ,но не това значение ще разчопля.Матрицата е всичко материално,създадено и проектирано от човека,но не вие или човека до вас, а хора, предшественици на тези, които стоят много високо в световната оправленческа аристокрация и йерархия.Няма да им обръщам  внимание като личности, а като се опитам да разнищя подлата им световна манипулация.
     Ако има нещо което е по старо от всички ни и нещо което е съхранило не един и два народа включително и българите, то това е вярата , иначе казано религията.Още преди хиляди години владетелите на древен египет изтъкват себе си като богоизбрани.Те оправдават робството, гоненията ,терора и всички неволи с оправданието че бог искал това от тях.
    Ако се прехвърлим по-напред във времето ще срешнем и църквата, която уж в името на бог гори хора по кладите ,много увисват по бесилките, примерите са безброй.Църквата насажда сред хората закони и други норми с което иска да вкара всички в един общ път.Общ път но не към любов и единение, а към подчинение.Още тогава, управляващите за които е било обществена тайна, че са под власта на църквата са вкарвали в действие "мрачни" планове за налагане на власта.Като пример за това мога да изтъкна кръстоносните походи.Първо нека погледнем какви са били целите на тези мащабни военни и религиозно-доктринални кампании:
-
разширяване или защитаване позициите на католическата религия,
-
превземане или защитаване на земи, намиращи се под властта на враждебни към християнството владетели или народи или угрозата от завладяване от такива,
-
потъпкване на еретически движения, за разправа с непокорни на църквата или на отделни владетели хора, включително населението на цели области и държави.
Наблюдава се желание за още власт,още роби, земи, богатства, но не и духовни блага, какъвто всъшност е смисъла на Поклонничеството.Поклонничеството е поход на вярващи към свещени за религията му места с цел молитва към бог за прошка, здраве успехи и др.

Второ нека погледнем от близо какви са били участниците в кръстоносните походи и какви добродетели са притежавали.Казват, че участниците в походите били рицари.Както знаете рицарите са: благородни, работят в името на доброто едва ли не, войни на светлината, НО това е само тяхната църковна маска.Те всъшност са високомерни робовладелци интересуващи се само от земи и богатства.Представлявали заплаха за вътрешния ред в забележете "Свещената Римска империя".Това е бил метода на папата да даде "плячка" на многото жадни за власт феодали.Те разграбвали, палели, изнасилвали и плячкосвали всичко по пътя си в което виждаме  насилие, анархия и потъпкване на божиите заповеди.
Ще оставя всеки сам за себе си да прецени колко "христови" са били целите и методите на Кръстоносните походи през средновековието.Представете си как едни срещу други са заставали армии и в името божие са се кълняли и са препускали едни срещу други с думите "в името на Бог" ...всичко е било заради власт и някой друг роб, а всъшност са копаели едни на други гроб.
С вековете все повече се разпростира "мрежата" на Матрицата, като с развитието на цивилизацията оправляващите стават все по изобретателни.
     Иска ми се леко да навляза във взаимовръзката на Матрицата с парите.
Паяжината на МАТРИЦАТА е толкова плътна,а в същото време тънка и блестяща, заслепяваща необятния човешки ум. Замисляйки се какво са всъщност парите аз асимилирам, че не са "ценни хартийки", а изключително могъщо средство за манипулация и роботизация.Всички ние сме роби на парите защото неможем без тях.Тези които ги нямат искат да ги имат,някой стигат до убийство заради пари.Други имат пари, но със сигурност ги е страх да ги загубят или алчнеят за още и още.Има и хора които мислят че са в "златната среда" но и те неизменно са зависими от парите защото самата "сигурност" се изразява именно в ПАРИ .Нека обърнем внимание на роботизацията или иначе казано безкрайния цикъл "от работа вкъщи и от вкъщи на работа".Този цикъл бавно, но сигурно отдалечава, както тялом така и духом съжителстващите двойки и семейсва, като чувствително намалява времето за единение, любов, времето да се запитаме кои сме ние и защо сме тук и сега.По никакъв начин не искам да отхвърля труда или работата като цяло защото още много отдавна народа е казал "Който не работи, няма да яде".Защо и сега не е така?Милиони защо не и милиарди гладуват от както поемат първата си глъдка въздух до като отново не се слеят с природата и безкрайното.Хората в третия свят гладуват въпреки нечовешкия труд през целия си живот и то за сметка на шейхове и разните му там робовладелци, които цял живот не са "пипнали" работа, а живеят в разкош и разсипничество, докато техните сънародници се избиват всеки ден за един залък сух хляб или една прашна глъдка вода.
    В западния свят подхода на Матрицата е малко по различен, но резултата разбира се е същия.Там обществото е разделено на три основни групи.Първата е така наречения "хайлайф".Идва от английски High и Life, като буквалното значение е висш живот или по разпространено "Висша класа".За каква висша класа говорим при положение, че ВСИЧКИ ХОРА СА ЕДНАКВИ.По-късно ще се спрем върху тази част от обществото, сега нека разгледаме останалите.Средната класа, иначе казано златната среда, за която тенденциите показват, че намалява с всеки изминъл ден.И накрая разбира се добре познатата ни Работническа класа, която пък в различните държави приема различни величини в зависимост от стандарта на живот в страната, но разбира се неизменна част от живота на хората в тази под група е цикъла "от работа вкъщи и обратно".
Питам се защо оправляващите света се стремят толкова устремено към това Крайно разединяване,разделяне на КРАЙНО леви и десни политически партии партии.Изредиха се режимите на диктаторите през двадесети век и ако хвърлим един обективен поглед върху Хитлер,Сталин,(за тях двамата оставам без коментар) и долу изброените ще разберем, че винаги в началото е имало свята и справедлива кауза за народа, но след това минавайки през призмата на терора става умопомрачаващ АД за Работническата класа, която преобладава в пъти над всички други "класи" във всички държави.
Ким Чен Ир управлява Северна Корея коя изолирана от света страна 16 години. Лидерството в черната класация "Най-лошите от най-лошите" му е отредено от Джордж Аитей от Гана, президент на базираната във Вашингтон Фондация "Свободна Африка". Той публикува своето проучване в авторитетното списание "Форин полиси".В съвременния свят има поне 40 диктатори и близо 1.9 милиарда души живеят под тяхно управление, твърди Аитей. Цената на целия този деспотизъм е отчайваща. От бруталната репресия са рухнали цели икономики и са погубени милиони човешки животи.Президента на Зимбабве Робърт Мугабе - "герой от борбата за независимост", който впоследствие се превърна в ужасяващ деспот. За 30-те години на своето управление Мугабе арестува и измъчва опозиционери и доведе страната си до смайващ икономически спад и галопираща инфлация.Безсърдечният военен диктатор на Бирма Тан Шве за 18 години разби опозицията и създаде процъфтяващ черен пазар от износ на природен газ.Суданецът Омар Хасан ал Башир (3) управлява вече 21 години, след като ликвидира цялата опозиция и причини смъртта на милиони суданци. Макар да прекратиха масовите убийства в района Дарфур, арабските милиции на Башир продължават да продават суданци като роби.Туркменистанският президент Гурбангули Бердимухамедов преди четири години смени ексцентричния тиранин Сапармурат Ниязов. Съмнителният зъболекар Бердимухамедов продължава да следва репресивната политика на своя предшественик с твърдението, че има свръхестествена прилика с Ниязов.Александър Лукашенко е бившият директор Беларус. Бруталният му стил на управление в последните 16 години му спечели титлата "последния диктатор на Европа".
    След като в европа вече изпратихме и последния диктатор и като цяло всичко  тук и в америка е демокрация отново нищо не е розово.Хилядолетното "разделяй и владей" работи и до днес с пълна сила, но нека проследим как.

    Спортът - е здраве са казали много други преди мен.Също е "трибуна" на която прокламират личностно, религиозно и расово уважение, солидарност, чесност.За жалост най-масовия и популярен спорт - футбола отдавна е напълно опорочен. Безкрайните залози, скандали за черно тото , уредени мачове и корупция, като добавим и постоянно засилващата се вълна от футболно хулиганство, която се превърна в постоянен климат на и извън футболните терени най-силно в европа и южна америка.Сред крайните фенове се пропагандират крайно леви и крайно десни политически убеждения, като расизма е неизменна част от всеки мач.Всеки кръг от държавните първенства е съпровождан със стотици арестувани и десетки ранени.На европейските клубни и национални пъвенства враждата е често на междунационална основа, също и на религиозна такава.Най-големите протести и безредици свързани с емигрантите или кризата в последните години в Гърция, Франция, Германия, и Италия и др. са оглавявани именно от Ултрас групировки от различните отбори, зад които много често стои местната мафия или някоя политическа партия.
    Телевизия,радио и медиите - все по-често срещаме лозунги "Журналисти Терористи".Мисля, че не напразно вглеждайки се в заглавията пълни с насилие, терор, лъжи за по-добро бъдеще за което получаваме обещания постоянно и от край време.Чрез постоянното представяне на определени неща през изкривен ъгъл водят до насаждане на грешна гледна точка, объркване и манипулация за това кое е добро и кое лошо.Добро бъдеще не е ли световен мир, изчезването на глада и терора, стремеж към разбирателство, взаимопомощ по линията "висша-работническа класа", разрушаването на стереотипа на самите класи,териториални граници и религии.
    Следващите две ще ги поставя под общ знаменател - Физическо отдалечаване и загуба на тази нужда.
    Мобилните телефони на пръв поглед са измислени за улеснение на хората, но от друга страна не е помислено за страничните ефекти.Антените предаващи сигнала е доказано че облъчват в определен периметър а ги има по хиляди покриви на жилищни сгради.Доказано е също и облъчването,което причинява сателитния сигнал получаван от телефона.Новате 3G връзка на която се остановява не само звуков, но и визуален контакт е отлична причина хората да не се виждат лично.
   Компютрите и Интернет - казват че са врата към света.От части е така заради информацията за и всякакъв род, но не ни ли разделят едни от други с хилядите социални мрежи-създаващи лъжливи емоции.Точно заради липсата на физически социални контакти и постоянното контактуване по електронна поща в едни от най-големите американски корпорации бе въведен ден през годината когато електронната поща е забранена с цел използването на "старовремските" начини за общуване.Милиони деца и възрастни са приковани по цели денонощия втренчени в компютрите си не само заради работата,а да играят компютърни симулатори или по добре познати като "Игри".Предимно игрите са с много насилие и убииства.Все
по-често се говори за предаването на тези емоции, желанието за насилие, насаждането на злоба, а като прибавим и овреждането на очите резултатите са плашещи.Някаде по трасето се губи и образоването вместо зомбирането на децата и подрастващите.Младите вече не четат книги, а изключенията са приятна рядкост.

следва продължение...


Тагове:   Матрицата,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balgarski7vinarki - Matrizata ne e ot nas, nie sme ot neia
15.12.2010 23:03
Tova e lubimata mi teoria za obiasnenie na sveta- nie sme "projektirani" ot gigantska mashina, koiato e niakade koi znae kade vav Vselenata i modela za nashata projekzia e ot drug sviat- moje bi sme neshto kato rezerven variant ili obekt za opiti ili prosto tam niakade se varti projekzia daje i bez mashina- taka si obiasniavam jasnovidstvoto - niakoi prosto vlizat v sledvashtia moment...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumenige
Категория: Лични дневници
Прочетен: 825946
Постинги: 402
Коментари: 322
Гласове: 1029
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930